Gradski muzej Županja

15. manifestacija ''Kod konjarskih vatri''

Manifestacija ''Kod konjarskih vatri'' 2020. godine odgođena je zbog pandemije COVIDA-19

Ipak, večeras 29. svibnja u 20.00 sati, Konjogojska udruga ''Stari Graničar'', Povijesna postrojba ''Serežani'' i Zavičajni muzej Stjepan Gruber iz Županje, žele Vas podsjetiti na Vatre. Organiziramo, s upaljenim bakljama, skromnu povorku na relaciji od Muzeja do Gradskog poglavarstva.

Izađite na ulice našega grada u predvečerje uoči Dana državnosti. Dočekajte naše vatrene konjanike i sjetite se kako su se nekada družili konjari, kako se dizala uzbuna u Vojnoj krajini i kako smo s puno ljubavi i oduševljenja svu tu vatrenu idilu posljednjih godina dolazili gledati u parku Muzeja.

Veliko hvala požrtvovnoj ekipi iz Qtoura, koja nam u online izdanju donosi podsjetnik na sve godine održavanja ove posebne manifestacije. Pogledati možete na slijedećem linku: https://qtour.org/kod-konjarskih-vatri/

I još jednom Vam zahvaljujemo na podršci, razumijevanju i neka upaljena vatra u rukama naših konjanika proguta sve naše patnje koje smo prošli ove godine u pandemiji. A mi se nadamo i vjerujemo kako se do godine vidimo na još boljoj i atraktivnijoj 15. jubilarnoj manifestaciji ''Kod konjarskih vatri'' 2021. !

Ne želimo da se naše i Vaše Vatre zaborave!